A Szülészeti és Nőgyógyászati Magánrendelő

Orvoshoz menni mindig kisebb-nagyobb feszültséget jelent az embernek, hiszen azon túl, hogy a várakozási idő hossza előre kiszámíthatatlan, a páciensnek még azzal is számolnia kell, hogy további szakorvosi, műszeres vagy laboratóriumi vizsgálatra is szükség lehet. Így aztán újabb rendelő, újabb időpont, újabb várakozás következik, míg eljutunk a végső diagnózishoz. Mindez fokozottan igaz a szülészeti és nőgyógyászati problémák esetén, hiszen akár kisbaba érkezését várjuk, akár egyéb problémánk akadt, a korrekt diagnózishoz számos, sok esetben műszeres vizsgálat is szükséges.

A Horváth és Köllner Egészségügyi Kft. szülészeti és nőgyógyászati magánrendelője teljes körű nőgyógyászati és szülészeti ellátást biztosít. Mindezt a komplex ellátást négy, szakmailag kitűnően felkészült és nagy tapasztalattal, napi klinikai gyakorlattal rendelkező szakorvos biztosítja, akik nemcsak hozzáértéssel, de türelemmel és készségesen kezelik a hozzájuk fordulókat.

Ha csupán egy egyszerű nőgyógyászati vagy egy citológiával egybekötött nőgyógyászati vizsgálatról van szó, éppen úgy felkereshetjük a rendelőt, mintha konzultációra van szükségünk, vagy pedig egy HPV szűrést szeretnénk elvégeztetni.
De, ha műszeres vizsgálat szükséges, akkor is bizalommal fordulhatunk hozzájuk, hiszen a legmodernebb technológiával felszerelt rendelőben kismedencei ultrahang vizsgálatot is el tudnak végezni.
A gyermeküket váró kismamák komplex gondozása is teljes körűen elvégezhető, hiszen a szükséges vérvétel, terhesvizsgálat mellett a citológiai szűrés, a kétdimenziós ultrahangvizsgálat, a terhesség 35. hetétől kezdődően pedig CTG vizsgálat is lehetséges – egy helyen és egy időben.
A citológiai vizsgálat eredményéről és az esedékes ismétlés szükségességéről e-mailben értesítik a pácienseket.

 

A Magánrendelő története

A szakrendelőt alapító, üzemeltető, sokak által szeretett néhai dr. Horváth Mihály elhivatottan végzett szülész-nőgyógyászi, életteremtő alkotásának örök emléket állítva, családja és barátai folytatják a munkát, engedelmeskedve az orvos önnön lelkében írt, mégis mindenki által ismert végakaratának: “Első a munka, első az élet!”

A szakorvosok dr. Horváth Mihály korábbi munkatársai, barátai közül kerültek ki. A választható orvosok között van régi barátja, közel húsz évig munkatársa, Dr. Szentágotai Ferenc, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházból és Dr. Sziklai Péter, aki a budapesti Szent István Kórházban volt kollégája, illetve a szintén kiváló szakember, Dr. Pető Zsolt.

Pácienseik iránt a Horváth és Köllner Egészségügyi Kft. felelősségérzete változatlan. A munkát folytató orvosok változatlanul a szakrendelőtől megszokott szolgáltatási biztonságot nyújtják a betegeknek, az ellátás eddigi magas színvonala továbbra is garantált. A szakrendelő minden hozzáforduló pácienst ellát.

 

CTG-vizsgálat gyorsan, kényelmesen

A tapasztalat szerint a legtöbb egészségügyi intézményben hosszú várakozási idő után juthat CTG-vizsgálathoz a kismama.

A CTG betűszó, a kardiotokográf rövidítése. Olyan speciális műszeré, amivel a magzat szívműködése és az anyaméh aktivitása egyszerre figyelhető meg. A műszer az észlelt állapotot papírszalagra rögzíti. Ez a vizsgálat adja a legpontosabb tájékoztatást a magzat méhen belüli állapotáról, oxigénnel való ellátottságáról. A hosszú várakozási idő azért is okozhat gondot, mert a terhesség 35-36. hetétől kezdve az ellenőrzést hetente meg kell ismételni.

Az ellenőrzés akkor lehet eredményes, ha a magzat ébren van, mozog. Mozgás közben – mint például futás után az embernek – magasabb a pulzusa, a szívfrekvenciája. Ha az anyaméhben a vizsgálat idején éppen alszik a magzat, nem mozog, feltétlenül föl kell ébreszteni, hogy a szívműködést pontosan lehessen érzékelni. Alvás közben, vagy ha a kicsi oxigénhiányos állapotban van, a magzati szívfrekvencia átmeneti vagy – súlyosabb esetben – tartós lassulása figyelhető meg.

A CTG ellenőrzést a terhesség utolsó hetében két alkalommal kell elvégezni. A 40. hét után pedig, ha tehát a terminus, azaz a kismama a kiírt szülési időpont után még nem hozta világra gyermekét, akkor minden másnap szükség van a vizsgálatra.

Az ellenőrzés teljesen veszélytelen és fájdalommentes. A CTG-műszernek két érzékelője van. Az egyik a szívműködést, a másik a méhtevékenységet figyeli. Mindkét detektort puha pánttal rögzítik a hasra. Az érintkezést ultrahang zselével segítik elő. A mérés – ülő vagy fekvő helyzetben – általában 20 percig tart.

A CTG-vizsgálat nem a szokásos terhes gondozás alkalmával történik: külön napon és külön rendelés keretében folyik. Ezt a vizsgálatot azok a kismamák is igénybe vehetik, akik máshol – más orvosnál – fognak szülni.

 

Munkatársak

Dr. Kalamász Nikoletta

dr_kalamasz_nikoletta_3Dr. Kalamász Nikoletta szülész-nőgyógyász szakorvos.

Speciális szakterületei:
    – nőgyógyászat
    – gyermeknőgyógyászat
    – tinédzserek ellátása
        (tanácsadás, fogamzásgátlás, inzulinrezisztencia,
        menopauza, nőgyógyászati műtétek)
    – terhesgondozás
    – szülésvezetés

Kórházi háttér:
    Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Dr. Kalamász Nikoletta rendelési ideje:
    Minden csütörtökön:
        – délután: 16:00 – 20:00 óráig

Időpontfoglalás

 

Dr. Pető Zsolt

dr_peto_zsolt_3Erdélyben születtem, a Székelyföldön. Sepsiszentgyörgyön tanultam, majd a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen diplomáztam. 1984-ben szakvizsgáztam Budapesten szülészet-nőgyógyászatból.

Évekig dolgoztam Bajorországban, Münchenben megszereztem a német és európai uniós szakképesítést is. Magyarországra való visszatérésem után a Budapesti Központi MÁV Kórházban dolgoztam főorvosként 15 évig.
Több éve döntően nőgyógyászati onkológiával foglalkozom, így heti rendszerességgel operálok daganatos betegeket.

A szakmában eltöltött 35 év alatt sok sikerélményem volt: több száz újszülöttet segítettem a világra, operáltam, gyógyítottam. Véleményem szerint a gyógyulás alapfeltétele a pácienssel való türelmes, emberséges bánásmód. Külön öröm számomra, hogy az általam egykor világra segített, immár felnőtt hölgyek megtisztelnek bizalmukkal, és nőgyógyászati gondjaikkal megkeresnek.

Speciális szakterületei:
    – nőgyógyászati onkológia

Kórházi háttér:
    Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Dr. Pető Zsolt rendelési ideje:
    Minden kedden:
        – délelőtt: 09:00 – 11:00 óráig
    Minden szerdán:
        – délelőtt: 09:30 – 12:00 óráig

 

Időpontfoglalás

 

Dr. Szentágotai Ferenc

dr_szentagotai_ferenc_3Dr. Szentágotai Ferenc több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.
Hozzávetőlegesen 6000 szülést vezetett már le, és több száz nőgyógyászati műtétet végzett.

Speciális szakterületei:
    – ultrahang diagnosztika
    – várandós gondozás
    – NST vizsgálat
    – fogamzásgátlás
    – rák- és HPV-szűrés
    – menopauza gondozás

Kórházi háttér:
    Uzsoki utcai Kórház, Budapest

Dr. Szentágotai Ferenc rendelési ideje:
    Minden kedden:
        – délután: 16:00 – 20:00 óráig

 

Időpontfoglalás

 

Dr. Sziklai Péter

dr_sziklai_peter_3Dr. Sziklai Péter szülészet-nőgyógyászati magánrendelésén elsősorban várandós gondozással, rák- és HPV-szűréssel, ultrahang vizsgálatokkal foglalkozik.
Vállal NST vizsgálatot is, amivel a magzati szívhangot és a méhösszehúzódást vizsgálja; kiderítve, rendesen kap-e levegőt a kicsi, minden rendben van-e a szívével.

Emellett általános nőgyógyászati vizsgálatokat is végez, így például kivizsgálja és kezeli a nőgyógyászati fertőzéseket, fogamzásgátlás tanácsadást tart, gyógyszert ír fel, menopauza-gondozást végez.

Speciális szakterületei:
    – nőgyógyászati vizsgálatok, rákszűrés
    – várandós gondozás
    – ultrahang diagnosztika
    – NST vizsgálat
    – fogamzásgátlás tanácsadás, gyógyszerfelírás
    – nőgyógyászati fertőzések kezelése
    – menopauza gondozás

Kórházi háttér:
    Fővárosi Szent István Kórház

Dr. Sziklai Péter rendelési ideje:
    Minden hétfőn:
        – délután: 16:00 – 19:40 óráig

 

Időpontfoglalás

 

Szabó Antalné

matild_1A vizsgálatokra jelentkezőket Szabó Antalné, Matild fogadja. A rendelő megnyitása óta áll a páciensek rendelkezésére. Megfelelő tapasztalattal, kellő empátiás készséggel rendelkezik, hasznos tanácsokkal segíti az új betegeket és terhes kismamákat a nekik legjobban megfelelő orvos kiválasztásában.

A Magánrendelő adminisztrációs nyitvatartási ideje:
    Minden hétköznap:
        – délelőtt:  08:00 – 12:00 óráig
        – délután: 16:00 – 20:00 óráig